Raviliiga TPS:n hevonen Classmate Match myydään siitostammaksi

Classmate Match

Classmate Match

Raviliiga TPS:n hevonen Classmate Match eli ”Maisa” loukkasi oikean etujalkansa huhtikuussa. Jalka leikattiin Tampereen Hevosklinikalla, ja hevonen muutti Tammelinien talliin toipumaan. Maisa oli täydessä karsinalevossa huhtikuusta kesäkuun loppuun asti. Heinäkuussa hevonen pääsi isompaan karsinaan, joka tarjoaa mahdollisuuden myös ulkona liikkumiseen.

Tapaturmasta johtuvan vamman vuoksi Raviliiga TPS:n myynti keskeytettiin keväällä. Osuuksia ei ole myyty Maisan toipumisen aikana.  

”Olemme halunneet seurata rauhassa Maisan paranemisen kehittymistä”, Raviliiga TPS:n kimpanvetäjä Tommy Juuma kertoo. 

Maisan toipumiseen kuluu vielä kuukausia ennen kuin hevosta päästäisiin taas kunnolla valmentamaan. Raviliiga-projekti loppuu vuoden 2020 lopussa, mikä on vaikuttanut Raviliiga TPS:n edustajiston päätökseen. Edustajisto on päättänyt myydä Maisan ja lopettaa Raviliiga TPS:n.

Classmate Match myydään siitostammaksi Hevosurheilu-lehdessä eniten tarjoavalle, myynti-ilmoitus hevosesta julkaistaan viikolla 36.  Tarjoukset Maisasta tulee jättää 12.9. mennessä. Tammalta otetaan kilpailuoikeus pois eli ostaja saa käyttää Maisaa vain siitostammana.

Raviliiga TPS:n matka loppuu Maisan myymiseen. Edustajisto on päättänyt olla hankkimatta Maisalle korvaavaa hevosta, koska Raviliiga TPS:n kimpan taloustilanne ei mahdollista uuden hevosen hankintaa. Kimpan tarkoituksena on ollut saada aikaan hyvää ja tuottaa iloa. Tässä Raviliiga TPS:n taloustilanteessa edustajisto katsoo tärkeäksi saada osallistua Raviliigan hyväntekeväisyystavoitteeseen.

Raviliiga TPS tekee lahjoituksen Maisan myymisen jälkeen jääkiekkojoukkue HC TPS:n valitsemalle hyväntekeväisyyskohteelle, joka on Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen lapsipotilaiden SYKERÖ-kerho.

Tilanne on harmillinen ja edustajisto on pahoillaan, että TPS:n Raviliiga päättyi hevosen loukkaantumiseen. Raviurheiluun – kuten muuhunkin urheiluun – kuuluvat kuitenkin ylä- ja alamäet ja toisinaan loukkaantumiset vaativat pitemmän toipumisajan. Maisalla on kuitenkin vielä varmasti valoisa tulevaisuus toisella tärkeällä uralla siitostammana.