Raviliiga-hevoset Mercedes Match ja Mascate Match hakevat menestystä suurkilpailuista lauantaina 17.8.

Kaksi Raviliiga-joukkuetta saa jännittää hevostensa juoksuja suurkilpailujen finaaleissa lauantaina. Mascate Match hakee jo toista E3-finaalin voittoaan, ja Mercedes Match puolestaan kilpailee uransa ensimmäisessä ikäluokkakilpailun finaalissa. Molempien joukkueiden osuudet ovat myyty loppuun, mutta muista Raviliigan joukkueista löytyy vielä osuuksia. Tutustu hevosiin tästä.

Mercedes Match kilpailee Tammakriteriumissa Tampereella

Mercedes Match pääsi voittajaesittelyyn karsinnan jälkeen. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Mercedes Match pääsi voittajaesittelyyn karsinnan jälkeen. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Raviliiga Kärppien Mercedes Match nappasi ensimmäisen finaalipaikkansa suurkilpailuun Tammakriteriumin karsinnoista. “Mersu” voitti oman karsintansa hienon keulajuoksun päätteeksi. Nyt Katja Melkon valmentamalla tammalla on jo kolme peräkkäistä voittoa.

Finaalissa Mersua ohjastaa ensimmäisen kerran Jukka Torvinen. Karsinnassa Mersua ajanut Santtu Raitala ohjastaa Edwina Ordenia, joka on ollut koko kauden ajan Raitalan ohjastuksessa. Edwina Orden lukeutuu finaaliin suurimpiin ennakkosuosikkeihin, mutta myös Mersun taustajoukoilla on odotuksia finaalista.

”Ensisijaisesti toivon tietenkin ehjää suoritusta Mersulta. Jos tamma malttaa ravata, voi se taistella korkeistakin sijoista. Se on koko ajan petrannut otteitaan”, Melkko kehuu.

Ohjastajanvaihdoksestakaan Melkko ei ole erityisen huolissaan.

”Jonkinlaiset käyttöohjeet varmaan täytyy antaa Jukalle, mutta hän on ammattilainen ja Mersunkin käytös on parantunut koko ajan, joten valjakko tulee varmasti hyvin toimeen”, valmentaja toteaa.

Melkolla on ollut kova luotto hevoseensa koko ajan, vaikka alkuun tulikin epäonnistumisia. Siksi karsinnan mahtava juoksu ei tullut yllätyksenä valmentajalle.

”Tammalla on hyvä fysiikka ja vauhti. Nyt, kun se on saanut ajatuksensa järjestykseen, on mahtavaa, että se saa näyttää myös omistajilleen ja muille ihmisille kuinka hyvä se onkaan”, Melkko kertoo.

Valmentajaa ei nähdä Teivon raveissa paikan päällä. Melkolla on myös Ruotsissa valmennusyksikkö, josta BWT Echo kilpailee lauantaina E3-finaalissa.

”Meillä on niin hyvät ihmiset töissä, että heidän kanssa tätä toimintaa on tosi helppo pyörittää. Hoitajat saavat lähteä sekä Mersun että Echon kanssa raveihin paikan päälle. Minä jään Ruotsissa hoitamaan tallihommat”, valmentaja sanoo.

Tammakriteriumin finaali juostaan Teivon ravien viimeisenä lähtönä noin kello 17.35. Voittaja ansaitsee kilpailussa 30 000 euroa. Raviliiga Kärppien osuuskortilla on ilmainen sisäänpääsy Teivon raveihin. Lähdön voi myös seurata Veikkauksen TotoTV:n välityksellä osoitteessa www.veikkaus.fi/toto.

Mascate Matchin tähtäimessä toinen E3-finaalin voitto

Raviliiga HIFK:n Mascate Match eli ”Massi” on tottunut menestymään. Tamma on tämän vuoden yksi menestyneimmistä hevosista Suomessa. Pekka Korven valmentama ja ohjastama Massi voitti täyden matkan eli 2100 metrin E3-finaalin kesäkuun lopussa Ruotsissa. Nyt tamma hakee toista miljoonan kruunun arvoista ykköstään lyhyen matkan eli 1609 metrin E3-finaalista.

E3-kilpailusarja on eurooppalaisille 3-vuotiaille lämminverisille suunnattu suurkilpailusarja, jota kilpaillaan Ruotsissa. Lyhyen matkan finaali ajetaan tänä vuonna Örebron raviradalla. Massi voitti oman karsintansa, ja pääsee kiihdyttämään finaalissa matkaan hyvältä lähtöradalta kolme. Valmentaja Korpi jatkaa Massin ohjissa.

Mascate Matchin E3-finaali ajetaan lauantaina Suomen aikaa noin kello 17.43. Lähdön näkee suorana Veikkauksen TotoTV:stä osoitteessa www.veikkaus.fi/toto.

Mascate Match voitti oman karsintansa. Kuva: Kaj Närhinen

Mascate Match voitti oman karsintansa. Kuva: Kaj Närhinen