Raviliiga-kalenterissa suurkilpailukarsintoja ja kotiradan startti

Raviliiga-hevosia on laajalla rintamalla startissa tulevien päivän aikana.

RAVILIIGA_sarjataulukko_1920x1080_30072019.png

Mersu ja Tinga Tammakriteriumin karsinnoissa

Raviliiga Kärppien Mercedes Match ja Raviliiga Jukurien Tingaling hakevat Tammakriteriumin finaalipaikkoja samasta karsinnasta. Tammakriteriumiin karsitaan Teivon tiistairaveissa 6. elokuuta. Karsintalähtöjä ajetaan kolme, joista jokaisesta pääsee neljä parasta finaaliin.

Mersu on voittanut kaksi edellistä starttiaan helppoon tyyliin. Nyt Katja Melkon valmentama tamma hakee pääsyä uransa ensimmäiseen suurkilpailun finaaliin. Vastus on siis aiempia startteja kovempi, mutta lahjakkaalla tammalla on silti erittäin hyvät mahdollisuudet finaaliin. Hevosen ohjissa jatkaa tuttuun tapaan Santtu Raitala. Mersu sai lähtöön radan kolme.

Jos et ole vielä hankkinut Raviliiga Kärpistä osuutta, kannattaa toimia heti. Osuuksia on myynnissä enää alle sata, ja niitä myydään nopealla tahdilla. Vieremän perjantaisen voittojuoksun jälkeen osuuksia on myyty kymmeniä! Osta osuus Mersusta täältä.

Ehdit mukaan myös toiseen potentiaaliseen suurkilpailufinalistiin! Jouni Hillbomin valmentama Tingaling juoksee samassa karsintalähdössä kuin Mersu. Viimeksi Raviliiga Jukurien silmäterä juoksi uuden ennätyksensä 14,9a/2100 metriä. Ennätyskuntoinen Tingaling kiihdyttää Iikka Nurmosen ohjastamana matkaan radalta viisi. Mersun ja Tingan karsintalähtö ajetaan ravien kuudentena lähtönä noin kello 19.55.

Tingalingille mahdollinen finaalipaikka ei olisi ensimmäinen. 2-vuotiaana tamma ehti kilpailla SHKL Hevosenomistajapokaalin ja Kasvattajakruunun finaaleissa. Osta osuus Tingasta täältä.

Ronjalle toinen voitto Lappeenrannasta torstaina?

Edellisessä startissaan uransa avausvoiton ottanut SaiPan Raviliiga-hevonen Royal Date kilpailee torstaina 1.8. kotiradallaan. Matti Nisosen valmentama ja ohjastama Ronja hakee siis toista peräkkäistä voittoaan. Tamma kiihdyttää matkaan auton perästä radalta kuusi.

Jos Ronja voittaa torstaina lähtönsä, nousee tamma viidenneksi Raviliigassa ohi Raviliiga Ilveksen. Edellinen Lappeennrannan voitto tuli tyylipuhtaalla suorituksella johtavan rinnalta. Taustajoukot ovat olleet tamman harjoitusotteisiin tyytyväisiä, joten luvassa on varmasti hyvä suoritus.

Voit päästä jännittämään Ronjan omistajana lähtöä lunastamalla oman osuutesi Raviliiga SaiPasta täältä.

Ronjan lähtö juostaan ravien neljäntenä lähtönä noin kello 19.15.

Massi hakee paikkaa E3-finaaliin sunnuntaina 4.8. Ruotsissa

Raviliigaa ylivoimaisesti johtava Mascate Match suuntaa jälleen Ruotsiin kilpailemaan. Tällä kertaa Pekka Korven valmentama ja ohjastama Massi hakee finaalipaikkaa lyhyen matkan E3-finaaliin, jossa kilpailumatkana on 1640 metriä. Kesäkuussa tamma voitti saman kilpailusarjan täyden matkan finaalin.

Massilla oli huono tuuri lähtörata-arvonnassa, sillä se joutuu lähtemään hankalalta eturivin seiskapaikalta. Lähtönsä eniten ansainneena hevosena Massi lukeutuu luonnollisesti kilpailun kuumimpiin suosikkeihin. Örebron raviradalla 17. elokuuta ajettavaan finaaliin pääsee karsinnan neljä parasta. Massin karsintalähtö on päivän viidentenä lähtönä Suomen aikaa noin kello 16.22.

Ravit ovat parasta paikan päällä, mutta aina ei ole mahdollisuutta lähteä katsomaan hevosen suoritusta. Raviliigan hevosten lähdöt näet TotoTV:n välityksellä osoitteessa www.veikkaus.fi/toto.