Mercedes Match tavoittelee seuraavaa voittoaan Vieremällä

Mersu ja Santtu Raitala ovat ehtineet tutustua toisiinsa muutaman lähdön verran. Kuva: Anu Kovalainen

Mersu ja Santtu Raitala ovat ehtineet tutustua toisiinsa muutaman lähdön verran. Kuva: Anu Kovalainen

Raviliiga Kärppien Mercedes Match otti edellisessä startissaan uransa ensimmäisen voiton. Tamma hakee seuraavaa ykköstään Vieremän perjantairaveissa. Katja Melkon valmentamaa Mersua ohjastaa tuttuun tapaan Santtu Raitala, joka on ehtinyt tutustumaan tammaan jo kolmen lähdön verran.

“Mersu näytti viimeksi kaikille sen, mitä me olemme siitä odottaneet. Tamma on tuntunut epäonnistumistenkin lomassa huippuhyvältä joka starttiin”, Raitala kehuu.

Mersu kilpailee jälleen autolähdössä, joka on usein epävarmoille hevosille sopivampi lähetystapa kuin volttilähdöt. Tamma kiihdyttää matkaan takarivin sisimmältä paikalta yhdeksän. Eturivin lähtöpaikka olisi ollut mieluisampi valjakolle, koska Mersu laukkasi edellisessä Vieremän startissaan takarivistä. Usein kuitenkin nuoret hevoset varmistuvat rutiinin myötä ja laukat jäävät pois.

“Mersu on vielä kovin leikkisä ja kilpailutilanteissa arka ja kokematon, joten viimekertainen lähtöpaikka sopi meille perjantaista, sinällään hyvää ysiä paremmin, mutta toivotaan, että onnistuminen toi Mersullekin uskoa omiin kykyihinsä ja sitä kautta ravivarmuutta toisten keskellekin”, Raitala kertoo.

Mersun lähtö juostaan Vieremän ravien neljäntenä lähtönä noin kello 19.07. Voittaja ansaitsee lähdössä 1000 euroa.

Vieremän kesäraveihin kannattaa lähteä paikan päälle ihastelemaan Mersun menoa. Raveissa ajetaan Einari Vidgrenin Muistoajo, jossa 4-vuotiaat lämminveriset kilpailevat 15 000 euron ykköspalkinnosta. Tapahtumassa nähdään myös viime kesän suosittu Pappatunturirace, jossa kilpailevat muun muassa hiihtäjä Iivo Niskanen ja lumilautailija Rene Rinnekangas. Tapahtumat alkavat kello 17.40 ponilähdöllä, joten paikalle kannattaa suunnata ajoissa. Kuten Vieremän kesäraveissa on tapana, lapsille on myös paljon tekemistä eli paikalle voi suunnata koko perheen voimin. Lisää tapahtumasta Vieremän ravien Facebook-sivuilla.  

Mersun lähdön näkee myös tuttuun tapaan Veikkauksen TotoTV:stä osoitteessa www.veikkaus.fi/toto.

Raviliiga Kärppien osuuksia on vielä jäljellä! Osuudet menevät nyt vinhaa vauhtia, ja sinäkin voit olla menestyshevosen omistaja jo ennen Vieremän starttia! Tutustu Mersuun paremmin ja osta oma osuutesi hevosesta täältä.

Mercedes Match sai ansaitut taputukset Santtu Raitalalta Kajaanin voiton jälkeen. Kuva: Anu Kovalainen

Mercedes Match sai ansaitut taputukset Santtu Raitalalta Kajaanin voiton jälkeen. Kuva: Anu Kovalainen