Raviliigan kuukausikatsaus

Kesäkuun aikana kuusi Raviliiga-hevosta kilpaili. Tulevana viikonloppuna jännitettävää riittää lisää, sillä HIFK:n Mascate Match on mukana kilpailemassa miljoonan Ruotsin kruunun palkinnosta Eskilstunassa E3-finaalissa. Suomessa raviyleisö saa nähdä Ilveksen Rehabin ja Jukurien Tingalingin kilpailemassa Jokimaan Suur-Hollolan sunnuntaina.

RAVILIIGA_sarjataulukko_1920x1080_25062019.png

Raviliiga Kärpät

Raviliiga Kärppien Mercedes Match tajusi ensimmäisen kerran Vieremän juhannusraveissa, mistä kilpailemisessa on kysymys. Lähtöauton takaa Mersu ponkaisi vielä laukalle, joka on ollut tamman ongelmana aikaisemmissa starteissa. Hevonen kuitenkin selviytyi raville ja teki sen jälkeen todella hienon juoksun. Santtu Raitalan ohjastama tamma ehti vielä neljänneksi, vaikka jäikin todella paljon muista hevosista laukkansa myötä. Ohjastaja ja taustajoukot olivat tyytyväisiä Mersun suoritukseen, ja hevonen näytti nyt omistajilleen kuinka hyvä se voikaan olla.

Raviliiga Sport

Beast Mode eli Peikko jatkaa treenaamista kohti kilparatoja. Valmennuslenkkien välissä ruuna ehti käydä esittäytymässä kotiratansa Powerparkin yleisölle Nordic King -raveissa. Peikon omistajajoukkoon kuuluva ammattivalmentaja ja -ohjastaja Hannu Hietanen otti tuntumaa hevoseen esittelyssä ja kehui hevosen tuntuneen hienolta. Valmentaja Kati Lindsberg raportoi Peikon saaneen paljon treenikilometrejä alle viime aikoina. Peikon kohdalla kilpaileminen ei kuitenkaan toistaiseksi ole vielä ajankohtaista.

Beast Mode ja Hannu Hietanen Nordic King -raveissa. Kuva: Hippos / Hanna Laakso.

Beast Mode ja Hannu Hietanen Nordic King -raveissa. Kuva: Hippos / Hanna Laakso.

Raviliiga SaiPa

Royal Date on ollut valmennustauolla uransa kolmen ensimmäisen startin jälkeen. Kaikki on sujunut valmentaja Matti Nisosen toiveiden mukaisesti ja hevosen on tarkoitus kilpailla taas heinäkuun puolivälissä. Ennen seuraavaa starttiaan Ronja tekee vielä kovemman vauhtiharjoituksen, jotta tamma tulee kilpailuterässä takaisin radoille tauoltaan.

Raviliiga KooKoo

Raviliiga KooKoon Fruttifero Luca juoksi uransa ensimmäisen startin Kymi Grand Prix -viikonlopun yhteydessä. Luca teki hienon suorituksen heti avaustartissaan ja tuli hienolla tyylillä toisena maaliin. Ruunan ohjissa nähtiin sen valmentaja Marko Heikari, joka oli tyytyväinen hevosensa suoritukseen. Startin jälkeen Fruttifero Luca muutti Heikarin toiselle valmennustallille, jossa se saa olla laitumella asuntomessujen ajan, jolloin Kouvolan ravirataa käytetään parkkialueena. Lomalla Luca ei kuitenkaan laitumella ole, vaan sitä valmennetaan koko kesän ajan.

Raviliiga Ilves

Rehab kilpaili Vermossa 12. kesäkuuta ja sai silloin ohjiinsa valmentaja Markku Niemisen. Tulos oli positiviinen, vaikka hevonen sijoittui kuudenneksi lähdössä. Nieminen oli erityisen tyytyväinen Ripan työmoraaliin ja ruuna onkin ilmoitettu jo uudestaan starttiin. Ripa kilpailee Suur-Hollola-raveissa Jokimaalla sunnuntaina. Rehab juoksee päivän ensimmäisessä lähdössä, joka on rajattu kolmivuotiaille hevosille. Lähtö starttaa noin kello 14.05. Lahdessa hevosen kuskiksi palaa Mika Forss.

Raviliiga HPK

Toukokuussa suoritetun koelähtönsä jälkeen Callela Exclusive on treenannut tavalliseen tapaan. Eemeli on myös käynyt harjoitusraveissa, jotka nimensä mukaisesti ovat harjoittelua oikeisiin ravilähtöihin. Harjoitusraveissa toimitaan kuten oikeissa raveissa, erona on se, että jokaisessa lähdössä on määritelty kuinka kovaa kyseisessä lähdössä saa ajaa. Katso alta ohjastajan näkökulmasta kuinka Eemeli suoriutuu harjoitusravilähdöstään.

Raviliiga HIFK

Raviliiga HIFK on ylivoimaisessa johdossa Raviliigassa, ja tulevana lauantaina joukkue voi ottaa valtavan eron muihin. Mascate Match kilpailee miljoonan kruunun ykköspalkinnosta E3-finaalissa Eskilstunan raviradalla Ruotsissa. Massi ja Pekka Korpi olivat vakuuttavia voittajia karsinnoissa ja finaaliin Massi sai hyvän kolmosradan. E3-kilpailusarja on tarkoitettu Euroopassa syntyneille kolmivuotialle lämminverisille. Lauantaina ajettavan finaalin kilpailumatka on 2140 metriä ja vastaansa Massi saa Ruotsin 3-vuotiaiden tammaparhaimmistoa. Vastus on siis selkeästi aiempaa kovempi, mutta kova kilpatamma on myös Massi itsekin. Mascate Matchin ja Pekka Korven menoa voi seurata TotoTV:stä noin kello 18.05 lauantaina.

Raviliiga Jukurit

Jukurien Tingaling kilpaili kesäkuun alussa Jyväskylässä, jolloin tamma sijoittui viidenneksi juostuaan johtavan rinnalla. Sen jälkeen Tinga ehdittiin ilmoittaa Gävlen E3-karsintoihin, mutta hevonen joutui pienen jalan rasituksen vuoksi jäämään pois lähdöstä. Tamma on taas kunnossa, ja kilpailee sunnuntaina Suur-Hollola-raveissa. Tingaa ohjastaa sille tuttu kuski Iikka Nurmonen. Lähtö on Suomessa syntyneille 3-vuotiaille tammoille rajattu Tammahambo, jossa on 10 000 euron ykköspalkinto. Jouni Hillbomin valmentama Tinga starttaa lähtöön radalta 10. Lähtö ajetaan sunnuntain ravien 6. lähtönä noin kello 15.54.

Raviliiga Tappara

Tapparan Marschall Match kilpaili kesäkuussa kaksi kertaa. Kesäkuun alussa Jyväskylästä ei tullut menestystä, mutta kotiradalla Teivon Popeda radalla -raveissa ruuna teki jälleen hienon suorituksen. Nuorten sarjassa kilpaillut Sheriffi sijoittui hyvän juoksun päätteeksi toiseksi ja ansaitsi 1000 euroa. Valmentaja Tuija Irri ei ole vielä päättänyt hevosen seuraavaa starttia.

Raviliiga JYP

Raviliiga JYPin Juliane De Veluwe jatkaa toipumistaan leikkauksesta. Tamman etupolviin tehtiin operaatio, jonka jälkeen sen on täytynyt ottaa rauhallisesti. Treeniä päästään jatkamaan, kun hevonen on saanut ensin toipua rauhassa. Toistaiseksi Juulilla ei siis ole kilparadat mielessä, mutta valmentaja Tanja Soukan mukaan tamman toipuminen etenee suunnitellusti.

Raviliiga Pelicans

Raviliiga Pelicansia kohtasi suuri epäonni kesäkuun alussa. Stonecapes Sylvien oli tarkoitus kilpailla ensimmäisen kerran, mutta sen sijaan tamma joutuikin nyt pidemmälle sairastauolle. Sylvi loukkasi etujalkaansa ja on toistaiseksi sairaslomalla.

Raviliiga TPS

Niin ikään sairaslomalla on TPS:n Classmate Match. Maisa toipuu keväällä tehdystä leikkauksestaan ja on muuttanut sitä varten pois Harri Koivusen tallista, jotta tammalla on paras mahdollinen rauha toipua. Toistaiseksi Maisa on seissyt karsinalevossa, jotta sen jalka voisi parantua.