Vauhdikas Raviliiga-viikko starttaa Vermon raveista

Fruttifero Luca aloittaa kilpailemisen Kouvolan lounasraveissa perjantaina. Kuva: Teija Ahola

Fruttifero Luca aloittaa kilpailemisen Kouvolan lounasraveissa perjantaina. Kuva: Teija Ahola

Vilkkaan Raviliiga-viikon aloittaa keskiviikkona Vermossa Markku Niemisen valmentama Rehab. Raviliiga Ilveksen ruuna saa myös ensimmäistä kertaa ohjiinsa valmentajansa. Lähtö on erittäin sopiva ”Ripalle”, sillä se on rajattu 3-4-vuotialle lämminverisille, jotka ovat tienanneet urallaan enintään 2500 euroa. Rehabin voittosumma on ennen keskiviikon Vermon starttia 2000 euroa. Rehab lähtee matkaan takarivin paikalta 10 ravien kolmannessa lähdössä, joka ajetaan noin kello 18.50. Vermon ravit ovat myös hyväntekeväisyysravit, lue lisää täältä.

Raviliiga KooKoon hevonen Fruttifero Luca kilpailee ensimmäisen kerran Kouvolassa perjantain lounasraveissa. Ruunaa ohjastaa sen valmentaja Marko Heikari. ”Luca” aloittaa uransa autolähdössä, jossa se kiihdyttää matkaan numerolla neljä. Lähtöön saavat osallistua enintään 700 euroa ansainneet hevoset, eli vastassa paljon muitakin uraansa aloittelevia hevosia. Fruttifero Lucan lähtö ajetaan lounasravien toisena lähtönä noin kello 12.22.

Fruttifero Lucan kotiradalla Kouvolassa järjestetään tulevana lauantaina radan suurin tapahtuma Kymi Grand Prix. Päälähdön hevoset edustavat kuutta eri maata, Suomesta kilpailuun osallistuvat Chief Orlando ja Next Direction. Raviliiga KooKoon osuuskortilla saa alennusta tapahtuman lipuista, Fruttifero Lucan omistajille lippu maksaa 11 euroa (norm. 17,50). Uusille Lucan omistajille etuna on ilmainen sisäänpääsy Kymi Grand Prix –raveihin. Etu koskee osuuksia, jotka on ostettu aikavälillä 31.5-15.6. Lisätietoja täältä.

Perjantaina kilpailee myös Tapparan Marschall Match, joka saa vastaan viisi muuta ikätoveriaan Nuorten sarja -lähdössä. Sherrifin ohjissa jatkaa sen luottokuski Hannu Torvinen. Puolet uransa starteista voittanut Tapparan lahjakas hevonen yrittää paluuta voittokantaan Teivon ravien kolmannessa lähdössä, joka ajetaan noin kello 18.50.

Teivon perjantairavit ovat samalla Popeda radalla –ravit. Ravien jälkeen esiintyy raviselostaja Lauri Hyvösen bändi Dirty Gentlemen, jonka jälkeen lavalle astelee Popeda. Popeda aloittaa keikkansa noin kello 22. Osallistuakseen ravien jälkeiseen ohjelmaan, yleisön on ostettava erikseen lippu Popedan keikalle. Lisätietoa Popeda radalla –tapahtumasta täältä.

Sunnuntaina Raviliiga kääntää katseensa Ruotsiin. Gävlen raviradalla ajetaan arvostetun ikäluokkakilpailu E3:n karsinnat täydellä matkalla eli 2100 metrin kilpailumatkalla. Raviliiga-hevosista finaalipaikkaa hakevat HIFK:n Mascate Match sekä Jukurien Tingaling. Tammat päätyivät samaan karsintaan, jossa ”Massilla” oli parempi arpaonni, Pekka Korven suojatti sai lähtöradan yksi. Jouni Hillbomin valmentama ”Tinga” puolestaan joutuu kiihdyttämään matkaan eturivin uloimmalta radalta kahdeksan. Tingalingin ohjiin hyppää ensimmäistä kertaa Mika Forss.

Gävlen E3-karsinnoissa nähdään monta muutakin suomalaishevosta, Raviliiga-valmentajien Pekka Korven ja Markku Niemisen tallista nähdään karsinnoissa yhteensä seitsemän hevosta. Gävlen raveja voi seurata TotoTV:n välityksellä osoitteessa www.veikkaus.fi/toto. Tingalingin ja Mascate Matchin E3-karsinta ravataan Suomen aikaan noin kello 17.28.

Lue lisää Rehabista

Lue lisää Fruttifero Lucasta

Lue lisää Marschall Matchista

Lue lisää Tingalingista

Lue lisää Mascate Matchista