Raviliiga Jukurien Tingaling aloittaa kautensa torstaina Kaustisella

Tingaling ja Iikka Nurmonen. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

Tingaling ja Iikka Nurmonen. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

2-vuotiaana viisi kertaa kilpaillut Raviliiga Jukurien Tingaling aloittaa 3-vuotiskautensa torstaina Kaustisella. Tingaling ehtii voittaa kerran ja ansaita yli 5000 euroa viime syksynä, joten tammalta on lupa odottaa menestystä myös tällä kaudella.

”Tingan” valmistautuminen kauteen on sujunut suunnitellusti. ”Tingalla on ajettu mäkitreeniä ja se on saanut olla terveenä koko talven. Täällä on ollut haasteellinen kevät kelien suhteen treenata, mutta hevonen on kyllä hyvällä mallilla”, valmentaja Jouni Hillbom kehuu.

Tingaling avaa kautensa Kaustisella Nuorten sarjassa. ”Suoraan sanottuna olen pettynyt Suomen raviratojen sarjatarjontaan, ja olen ollut siitä moneen paikkaan yhteydessäkin. Tingalingille ja muille 3-vuotiaille tammoille on tosi vaikeaa löytää sopivia lähtöjä. Yritin löytää helpomman lähdön kauden avausstartiksi, mutta tässäkin vastaan tulee 4-vuotiaita hevosia. Hevonen on kuitenkin hyvässä kunnossa, mutta ajamme varmasti varovaisen lähdön kauden ensimmäiseen starttiin. Hevonen vaatii luultavasti pari kolme starttia alle ollakseen huippuiskussa”, Hillbom odottaa.

Kauden päätähtäimeksi Hillbom nimeää ikäluokan tammalähdöt. ”Tammahambo ja Tammakriterium ovat päällimmäisenä mielessä. Tingaling on maksettu myös Ruotsin E3-suurkilpailuun. Sitä varten tarvitsemme kuitenkin lähtöjä alle, ja koska en halua ajaa vanhempia hevosia vastaan rahasarjoissa, seuraava kilpailu Kaustisen jälkeen tulee todennäköisesti olemaan Kasvattajakruunun alkuerä 20.5. Jyväskylässä. Siinä Tingaling saa vastaansa omanikäisiä tammoja. Voi olla, että sopivien sarjojen perässä lähdemme myös Ruotsiin kilpailemaan.”, Hillbom kertoo.  

Vaikka Hillbom kritisoi sarjatarjontaa, hän on selkeästi tyytyväinen hevoseensa. ”Haluaisinkin näyttää Tingalingia raviyleisölle Suomessa”, Hillbom päättää.

Tingan lähtö ajetaan Kaustisen ravien 8. lähtönä noin kello 20.30, lähdön voi katsoa suorana Veikkauksen TotoTV:stä osoitteessa www.veikkaus.fi/toto. Raviliiga Jukurien joukkueeseen mahtuu vielä, osuuden Tingalingista voi ostaa täältä. Lue lisää Raviliiga Jukurien tiimistä ja Tingalingista täältä.