Raviliiga SaiPan Royal Date aloittaa kilpailemisen sunnuntaina Lappeenrannassa

RoyalDate2_HannaNärhinen.JPG

Kevät on perinteisesti 3-vuotiaiden lämminveristen esiinmarssin aikaa. Seuraavaksi Raviliiga-hevosista uransa aloittaa Raviliiga SaiPan hevonen Royal Date. ”Ronja” kilpailee sunnuntaina Lappeenrannan raveissa noin kello 16.30.

Hevosen valmentaja Matti Nisonen myös ohjastaa tammaa sen uran ensimmäisessä lähdössä. Ronja kilpailee ravien toisessa lähdössä, joka on myös sopivasti nimetty Raviliiga SaiPa –lähdöksi. Lähdössä juoksee Ronjan lisäksi myös muita nuoria, uraansa aloittavia ravihevosia.

”Hyvillä ajatuksilla aloitellaan kilpaileminen. Kutkuttava tilanne omaltakin puolelta nähdä, mitä hevonen sisältää kilparadoilla. Se on treenannut koko talven nousujohteisesti ja kevään mittaan on tullut paljon hyviä vauhtiharjoitteita. Nyt on alkanut tuntua, että se alkaa olla valmis kilpailemaan. Sunnuntaina on vaikea voltin vitosrata, otamme varman päälle sen ja pyrimme pääsemään ravia koko matkan”, Nisonen kertoo odotuksistaan.

Nisonen on muutenkin tyytyväinen hevoseensa. ”Ronja on tosi mukava, kotioloissa oikein kiltti ja mukava ajella. Sillä voi periaatteessa ajaa kuka vain. Muuten siihen on erityisesti kevään tullessa tullut paljon energiaa ja eloisuutta”, Nisonen kehuu.

Jokaisella Raviliiga-hevosten valmentajalla siintää mielessä ikäluokan suurkilpailut, eikä Nisonenkaan ole poikkeus tässä. ”Katsotaan tietysti miten kilpaileminen lähtee käyntiin, ja miten hevonen kehittyy. Mutta totta kai ensisijaisesti kotimaan isommat tammalähdöt on laitettu tavoitteeksi”, Nisonen kertoo.

Jos et pääse paikan päälle Lappeen raveihin, lähdön näet myös suorana Veikkauksen TotoTV:stä sunnuntaina kello 16.30 osoitteessa www.veikkaus.fi/toto. Jos olet paikan päällä Hevoset-messuilla sunnuntaina, voit tulla katsomaan Ronjan lähdön suorana Suomen Hippoksen osastolle A868.

Raviliiga SaiPan osuuksia voi vielä ostaa! Tutustu paremmin Ronjaan täältä ja osta osuutesi tästä.