HIFK:n Mascate Match nappasi helpon voiton arvostetun kilpailun alkuerässä Ruotsissa

Tuhannen omistajan hevonen, Raviliiga HIFK:n tamma Mascate Match voitti kolmevuotiaiden tammojen Breeders’ Crown -alkukilpailun Ruotsissa Örebron raviradalla. Hevosen valmentaja Pekka Korpi kertoi voittajahaastattelussa, että meno tuntui juuri niin helpolta kuin se ulospäin näyttikin.

Viidenneltä radalta matkaan kiihdyttänyt Mascate Match ei saanut keulapaikkaa heti kiihdytyksessä, vaan joutui taivaltamaan ensimmäisen kaarteen pitkin kolmatta rataa. Hevonen pääsi keulaan kuitenkin suosiolla takasuoralla, ja ensimmäisen puolikkaan lukemiksi kirjattiin numerot 11,8. Matkalla hevosta ohjastanut Pekka Korpi sai hiljentää vauhdin rauhalliseksi, mutta viimeinen puolikas kellotettiin taas kovin lukemin 10,7. Tamman voittoaika oli 15,5a/2100 metriä.  

”Tuntuu kyllä erittäin lahjakkaalta hevoselta. Viimeiset 500 metriä se tuli erittäin helposti”, Pekka Korpi sanoi.

Kolmevuotiaan tamma Mascate Matchin alku-uran esitykset eivät ole jättäneet suomalaista raviyleisöä kylmäksi. Jo kaksivuotiaana tamma meni SE-ajan, ja tämän kauden kaksi voittoa ovat tulleet sellaisella tyylillä, että tammalta on lupa odottaa menestystä myös jatkossa. Mascate Match on startannut urallaan tähän mennessä neljä kertaa ja voittanut jokaisen kilpailunsa.

Mascate Matchin omistaa Raviliiga-Travliga HIFK, jossa on yhteensä tuhat omistajaa. Hevosen ovat kasvattaneet Punkarin Hevostalli Ky sekä Maini ja Saku Mikkola.

Mascate Matchin lisäksi torstai-iltana starttasi myös toinen Raviliiga-hevonen. Raviliiga Jukureiden Tingaling kilpaili Kaustisen raveissa Santtu Raitalan ohjastamana. Jouni Hillbomin valmentama tamma kiri kauden 2019 avauksessaan kakkoseksi.

Mascate Match on nyt voittanut kaikki uransa neljä starttia. Arkistokuva: Hippos / Hanna Laakso

Mascate Match on nyt voittanut kaikki uransa neljä starttia. Arkistokuva: Hippos / Hanna Laakso