Raviliiga Kärppien Mercedes Match joutuu jäämään pois Oulun 10.3. lähdöstä

Mercedes Match ja Janne Soronen. Kuva: Anu Leppänen

Mercedes Match ja Janne Soronen. Kuva: Anu Leppänen

Raviliiga Kärppien Mercedes Matchin oli tarkoitus kilpailla Oulun raveissa sunnuntaina 10. maaliskuuta. Hevonen kuitenkin sairastui ja perjantaina 8.3. todettiin, että Mersu ei pysty osallistumaan sunnuntain lähtöön.

Voit kuitenkin lukea ohjastaja Janne Sorosen mietteet Mersusta, vaikka tamma ei tällä kertaa starttiin asti pääsekään.

Uutista muokattu perjantaina 8.3. kello 15.19

Alkuperäinen uutinen

Raviliiga-hevosista seuraavaksi uransa avaa Kärppien Mercedes Match eli ”Mersu”. Tamman ensimmäinen lähtö nähdään Oulun Äimäraution raveissa sunnuntaina 10. maaliskuuta. Mersun lähtö ajetaan ravien toisena lähtönä noin kello 16.30.

Mersu suoritti koelähtönsä jo marraskuussa, ja on nyt valmis kilpailemaan ensimmäisen virallisen ravilähtönsä. Tähän mennessä uransa aloittaneet Raviliiga-hevoset ovat jokainen vuorollaan voittaneet ensimmäisen lähtönsä. Myös Mersun ohjastaja Janne Soronen lähtee hyvillä mielin sunnuntain starttiin.

”Mersu on saanut treenata koko talven terveenä. Emme ole ajaneet kotona kovaa tai käyneet ratahiitillä, mutta lähden silti optimistisena Mersun ensimmäiseen lähtöön. Uskon, että ilman laukkoja Mersu pärjää”, Soronen kertoo.

Valmentaja Katja Melkko tunnetaan hyvänä nuorten hevosten valmentajana, ja hänen hevosensa tähtäävät aina ikäluokan kärkikilpailuihin. Mersulle ei ole vielä tehty tarkkoja suunnitelmia kilpailukalenterin suhteen. ”Katsotaan ensin tämä startti ja kuinka Mersu käyttäytyy kilpailutilanteessa. Sen jälkeen suunnittelemme jatkoa”, Soronen toteaa.

Mersu on käynyt useasti Äimärautiolla esittäytymässä omistajilleen. Tamma on käyttäytynyt hienosti näissä tilaisuuksissa. ”Muuten tamma on aika temperamenttinen luonteeltaan, mutta se on koko ajan järkevöitynyt ja mennyt mukavampaan suuntaan. Omistajistaan Mersu selvästi tykkää, se nauttii omistajatapaamisissa, kun sitä rapsutellaan ja se saa huomiota”, Soronen kertoo.

Raviliiga on ollut projektina Melkon ja Sorosen mieleen. ”Meillä oli jo aiemmilta vuosilta kokemusta isosta kimpasta, joten sillä tavalla tämä on ollut tuttua. Hevosen arkirutiinithan eivät muutu omistajien määrän myötä, mutta raveissa saan tavallista enemmän kyselyjä Mersun kuulumisista. Ja sehän on vain mukavaa”, Soronen päättää.

Raviliiga Kärppien Mersusta on vielä osuuksia jäljellä. Lisää Mersusta voit lukea tästä, ja osuuden voit lunastaa itsellesi tai lahjaksi täältä. Osuuden Mersusta voit ostaa myös paikan päällä Oulun raveissa sunnuntaina.