Mercedes Match kilpailee tiistaina Oulussa ja sunnuntaina Bodenissa

Mercedes Match ja Janne Soronen. Kuva: Anu Leppänen

Mercedes Match ja Janne Soronen. Kuva: Anu Leppänen

Raviliiga Kärppien Mercedes Matchin uran ensimmäinen startti tapahtuu Oulussa tiistaina 26. maaliskuuta. Katja Melkon valmentama “Mersu” pääsee heti hakemaan rutiinia kilparadoilta, sillä tamma starttaa myös Bodenin raveissa Ruotsissa sunnuntaina 31. maaliskuuta.

Oulussa tiistaina tammaa ohjastaa Janne Soronen, joka ajoi Mersulla myös koelähdön syksyllä. Sunnuntaina Mersua ohjastaa Santtu Raitala, joka on jo pitkään toiminut Melkon tallin luottokuskina.

Mercedes Match kilpailee tiistaina Oulussa ravien 2. lähdössä. Hevosen piti aloittaa kilpaileminen jo aiemmin maaliskuussa, mutta silloin hevonen sairastui. Nyt Mersu on täysin terve ja valmis valloittamaan kilparadat.

“Halusimme ensisijaisesti aloittaa kilpailemisen kotiradalla Oulun raveissa, kun kyseessä on kuitenkin Raviliiga-hevonen. Hevonen on hyvin valmisteltu kilpailemiseen ja siksi Mersun pystyi hyvillä mielin ilmoittamaan kahteen lähtöön tällä viikolla”, Melkko kertoo.

Melkko odottaa Mersulta hyviä suorituksia viikon molemmista lähdöistä. “Ilmoitimme Mersun myös Bodeniin, koska meidän tallista on muitakin hevosia lähdössä sinne ja raveissa on todella sopiva sarja tammalle. Vastassa on vain uraansa aloittelevia hevosia, eli vastus ei ole liian kova, ja lähdön palkintokin on hyvä.”, Melkko kertoo. Voittaja ansaitsee Bodenissa 30 000 Ruotsin kruunua.

Melkko on tyytyväinen omaan Raviliiga-hevoseensa. “Mersu on minulle mieleinen. Se on todella hieno hevonen, jolta löytyy paljon vauhtia ja hyvä fysiikka. Sen juoksu on helppoa ja sillä on paljon kapasiteettia. Mersu voi riittää mihin tahansa kilparadoilla, mutta annetaan hevosen näyttää mihin se pystyy”, Melkko kehuu.

Mersu on myös hevosena hyötynyt Raviliigasta. “Se on saanut pehmeän laskun raviurheiluun ja kilpailemiseen. Hevonen on kasvanut edustustehtäviin, se on saanut paljon harjoitusta raviradalla käymisestä ja siellä toimimisesta. Se on ollut todella hyödyllistä nuorelle hevoselle”, Melkko kertoo.

Mersun molemmat lähdöt voi katsoa ilmaiseksi Veikkauksen TotoTV:stä osoitteesta www.veikkaus.fi/toto. Tiistaina Mersu kilpailee Oulussa noin kello 19.29. Sunnuntaina Mersun Bodenin lähtö starttaa Suomen aikaa noin kello 18.05.

Raviliiga Kärppien Mersusta on vielä osuuksia jäljellä. Pääset helposti ravihevosen omistajaksi, ja jännittämään jo kahta lähtöä tällä viikolla ostamalla osuuden Mersusta. Lisää hevosesta voit lukea tästä ja osuuden voit ostaa tästä.