Raviliiga HIFK:n hevonen Mascate Match avasi kautensa voitolla

Massi ja hoitaja Hanna Rakkolainen. Kuva: Miika Lähdeniemi

Massi ja hoitaja Hanna Rakkolainen. Kuva: Miika Lähdeniemi

Raviliiga HIFK:n omistama 3-vuotias Mascate Match avasi kautensa ylivoimaisella voitolla Solvallan raveissa Ruotsissa. Tamma on nyt voittanut kaikki uransa kolme lähtöä. Pekka Korven valmentama ja ohjastama Mascate Match ansaitsi voitostaan 70 000 Ruotsin kruunua. 

Mascate Match eli "Massi" ravasi lähdössä takajoukoissa, josta se lähti kiriin viimeisellä takasuoralla. Vastustajan häiriöstä huolimatta tamma kiri eleettömästi ylivoimaiseen voittoon. Mascate Match juoksi samalla uuden ennätyksensä 15,0a. "Mascate Match on hieno tamma. Voitto tuli helposti, hevonen juoksi todella kovaa viimeiset 400 metriä", ohjastajaPekka Korpikehui hevostaan.

Paikan päällä Solvallassa oli myös Raviliiga HIFK:n kotiradan Vermon kilpailupäällikköMiika Lähdeniemi. "Olemme todella ylpeitä silmäterämme suorituksesta. Mascate Matchilla on nyt paljon iloisia omistajia. Hevonen oli jo 2-vuotiaana todella hyvä, mutta tämä oli jotain vielä parempaa", Lähdeniemi hehkutti.

Parhailla 3-vuotiailla tähdätään rahakkaisiin ikäluokkakilpailuihin, ja ne ovat myös Mascate Matchin tähtäimessä. "Valmentaja Pekka Korpi on mestari valmentamaan hevosia ikäluokkakilpailuihin. Toivottavasti saamme nähdä Massin myös Vermossa kilpailemassa", Lähdeniemi totesi.

Raviliigan 12 hevosesta toistaiseksi uransa avanneita ovat HIFK:n Mascate Match, Jukureiden Tingaling, Ilveksen Rehab ja Tapparan Marschall Match. 

Massi ja Pekka Korpi. Kuva: Miika Lähdeniemi

Massi ja Pekka Korpi. Kuva: Miika Lähdeniemi