Raviliigan kuukausikatsaus

Raviliiga-hevoset ovat kilpailleet aktiivisesti syksyn aikana. 3-vuotiaiden suurkilpailujen karsinnoissa ravasi monta Raviliiga-hevosta. Oulu Express –finaaliin selvisi kaksi hevosta, Mercedes Match ja Marschall Match. Niiden juoksut pilaantuivat finaalipäivänä laukkoihin. Syyskuun lopussa kilpailtiin myös ikäluokan pääkilpailun Kriteriumin karsinnat, joista finaaliin pääsi Mascate Match. Hevonen on kauden aikana tienannut enemmän rahaa kuin mikään muu 3-vuotias hevonen Suomessa.

Loppuvuoden aikana 3-vuotiaille lämminverisille järjestetään muutamia suurkilpailuja kuten Kymenlaakso-ajo ja Kasvattajakruunu-finaalit. Lisäksi hevosille on tarjolla tavallisia lähtöjä sekä nuorille hevosille rajattuja kilpailuja. Osa Raviliiga-hevosista eivät ole vielä kilpailleet, mutta voi olla, että joku kilpailematon hevonen pääsee vielä tämän vuoden aikana starttiin asti.

Mascate Match johtaa Raviliigaa. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Mascate Match johtaa Raviliigaa. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Raviliiga HIFK

Mascate Match jatkaa ikäluokan hallintaa. Hevonen voitti syyskuussa Ari Moilasen ohjastamana Kasvattajakruunun alkuerän. Sen jälkeen tamma kävi voittamassa valmentajansa Pekka Korven ohjastamana Kriterium-karsinnan. Ikäluokan pääkisa juostaan tulevana lauantaina 5. lokakuuta Teivon raviradalla. Silloin Massin kärryille hyppää jälleen Ari Moilanen, koska valmentaja Korpi ajaa osaomistamaansa Arctic Emmaa. Massi on tänä vuonna juossut jo yli 250 000 euroa palkintorahoja. Puolet Raviliiga HIFK:n tuotoista lahjoitetaan Sylva ry:lle vuoden 2020 lopussa, eli Massi on jo tähän mennessä tehnyt todella hienoa työtä hyväntekeväisyyskohteelleen.

Raviliiga HPK

Callela Exclusive eli Eemeli lukeutuu niihin Raviliiga-hevosiin, jotka eivät ole vielä ehtineet kilparadoille saakka. Eemeli on keskittynyt syksyn ajan valmentautumiseen kotitallillaan. Valmentaja Ville Mäkelän talli on muuten menestynyt mukavasti raveissa. Hänen tallinsa hevoset ovat pian juosseet enemmän rahaa kuin vuoden 2019.

Raviliiga Ilves

Rehab oli yksi Raviliiga-hevosista, joka osallistui Kriteriumin karsintoihin. Siellä ruuna oli kirimässä hienosti kohti kärkeä, mutta viimeisessä kaarteessa Ripa valitettavasti laukkasi. Markku Niemisen valmentama ruuna on kuitenkin syksyn mittaan osoittanut hienoa nousukuntoa, joten menestystäkin saattaa olla vielä luvassa loppuvuoden aikana. Omistajat saavat nähdä hevosensa kilpailemassa myös lokakuun aikana. Nieminen on kilpailuttanut Ripaa tasaisesti läpi kauden.

Raviliiga Jukurit

Tingaling on Raviliiga-hevosista eniten kilpaa juossut hevonen. Yhteensä sillä on kertynyt uralla 16 starttia, ja tänä vuonna tamma on ehtinyt kilpailemaan yksitoista kertaa. Seuraava startti on myös tiedossa, Tinga matkustaa Ruotsiin Solvallan raviradalle kilpailemaan. Siellä hevosta ohjastaa Björn Goop, joka lukeutuu Ruotsin kärkiohjastajiin. Tingan edellinen startti oli Kriterium-karsinnoissa, jossa hevonen sijoittui kuudenneksi.

Raviliiga JYP

Juliane De Veluwe on toipunut hyvin kesän operaatiostaan. Tällä hetkellä Juuli on täydessä treenikunnossa, ja valmentaja Tanja Soukka suunnittelee kovempia harjoituksia. Juuli ei ole suorittanut vielä koelähtöä. Jos tammalla mielitään vielä tänä vuonna kilpailemaan, täytyy sen suorittaa koelähtö ennen virallisia kilpailuja. Koelähdössä hevosen täytyy osoittaa, että se käyttäytyy hyvin kilpailutilanteessa ja suorittaa koelähtö 2100 metrin matkalla tietyn kilometriajan alle.

Raviliiga KooKoo

Fruttifero Luca kilpaili kesäkuussa kerran, jonka jälkeen ruunaa valmennettiin tavalliseen tapaan. Syyskuussa oli taas aika palata kilparadoille, ja ruuna tekikin hyvän suorituksen. Luca juoksi lähdössään viidenneksi ja teki uuden ennätyksenkin samalla. Seuraavaksi Marko Heikarin valmentama hevonen juoksee kotiradallaan Kouvolassa sunnuntaina 6. lokakuuta. Silloin vastassa on myös Raviliiga SaiPan Royal Date.

Raviliiga Kärpät

Mercedes Match on näyttänyt omistajilleen sekä parhaita puoliaan että erikoisempia luonteenpiirteitään. Tamma oli hyvä omassa Oulu Express –karsinnassaan ja pääsi syyskuussa kilpailemaan kotiratansa suurkilpailussa. Finaalin pilasi laukka, ja sama ongelma koitui Mersun kohtaloksi myös Kriterium-karsinnoissa. Seuraavaksi tamma starttaa maanantaina 7. lokakuuta Jyväskylässä tammojen Kasvattajakruunun alkuerässä. Silloin Mersua ohjastajaa valmennustiimiin kuuluva Janne Soronen.

Raviliiga Pelicans

Raviliiga Pelicansissa on tapahtunut muutoksia. Stonecapes Sylvie loukkaantui, ja tammalle suositeltiin siitostamman uraa. Sylvi palasi kasvattajilleen, ja Raviliiga Pelicans haki leasingsopimuksella hevosen Sylvin tilalle. Uusi hevonen on Piece Of Glory, joka on ehtinyt kilpailla jo kaksi kertaa. Ensimmäisessä startissaan tamma sijoittui kolmanneksi. Edelliskerralla Irma laukkasi loppusuoralla hyvästä kiristä. Hevosen vaihtuessa vaihtui myös valmentaja, Piece Of Glorya valmentajaa Juha Utala.

Raviliiga SaiPa

Raviliiga SaiPan Royal Date on myös palannut takaisin kilparadoille. Matti Nisosen valmentama tamma palasi tositoimiin Joensuussa viime viikonloppuna. Ronja teki oikein mainion kirin omassa lähdössään ja sijoittui kolmanneksi uudella ennätysajallaan. Seuraavaksi hevonen kilpailee tulevana sunnuntaina Kouvolassa. Ronja kilpailee samassa lähdössä Raviliiga KooKoon Fruttifero Lucan kanssa.

Raviliiga Sport

Beast Mode on myös yksi niistä hevosista, jotka eivät ole vielä päässeet kilpailemaan. Peto ei ole vielä valmis kilparadoille valmentaja Kati Lindsbergin mukaan. Toistaiseksi Peto siis keskittyy valmentautumaan kotitallillaan. Lindsbergin hevoset ovat suorittaneet tuttuun tapaan hyvin, menestyneitä hevosia ovat muun muassa Mainio ja Batman Godiva.

Raviliiga Tappara

Marschall Match on tällä hetkellä toisena Raviliigan sarjataulukossa. Sheriffi voitti Oulu Express –karsintansa, mutta laukkasi finaalissa. Edellisen kerran ruuna koitti onneaan Kriterium-karsinnassa, mutta sielläkin tuli harmillinen lähtölaukka. Sen jälkeen Sheriffi kiri vielä kovaa viidenneksi. Seuraavaksi Tuija Irrin valmentama ruuna starttaa Kriterium Consolation –lähdössä lauantaina 5. lokakuuta Teivon raveissa. Tällä kertaa hevosta ohjastaa Joni-Petteri Irri, joka ei ole vielä kilpailuissa Sheriffiä ajanut.

RAVILIIGA_sarjataulukko_1920x1080_03102019.png